Spillentusiast

Millioner av spill er skapt siden det første virkelige spillet «Spacewar!» kom ut på markedet i 1962. Nå, over femti år senere har verden gjennomgått en utrolig forandring og i gjennomsnitt er ikke lenger den stereotypiske spilleren en skolegutt bundet til sitt stasjonære kraftverk på gutterommet.

 

Statistikken forteller oss at i dag er en spiller i gjennomsnitt 30 år gammel og har spilt i 14 år. I en verden hvor nå 91% av alle mennesker på jorden eier en mobiltelefon, flertallet av dem nå med ta-på-skjerm – har spill på nett eksplodert i bruk. Faktisk brukes så mye som 80% av tiden på telefonen til spill og apper som for eksempel brukes til å lese nyheter. Spillindustrien vokste verden over med 9% i 2013 og forventes å omsette for 86 milliarder dollar innen 2016. Det er ikke bare på telefoner det blir spilt, likevel har halvparten av alle med telefon dette som sin hovedkilde for internett i følge flere NSM.

 

Spillverden er blitt en fryktløs gigantindustri som så og si er kommet til live ut fra ingenting, etterspørselen har økt i takt med utviklingen. Verden bruker 3 milliarder timer på spill i uka – mange søker selvfølgelig også etter spilltips fra bet365.

 

Spillere fostrer spillere

Det er ikke lenger noen ekstrem kjønnsfordeling på spillere. Fordelingen ligger ganske stabilt på 50% og like naturlig er det blitt slik at voksne spillere overfører sine tilbøyeligheter til sine barn. De fleste foreldre er dessuten ansvarlig for kjøp av spill til de små. Kvalitets-tid mellom foreldre og barn legges oftere til spillverden. Det samme gjelder for søsken og foreldres søsken. Sammenlignet med andre aktiviteter som kino, musikk og DVD mener flertallet av vestlige familier i dag at de får mest for pengene gjennom data og mobile spill.

 

De fleste foreldre har full kontroll over hvilke spill barna får bruke og forskning viser at barn som spiller gjennom oppveksten øker sine evner i blant annet logikk, vurderingsevne, empati, organisering, språk og strategi. Spillere er dessuten mer tålmodige og mentalt sterke og holder seg informert om spillnyheter. På den negative siden går spill ofte ut over hjemmestudier. Dette er helt klart en stor læringsplattform da det gjennomsnittlige spillbarn har over 10.000 timer spill-tid bak seg ved fylte 20 år.

 

Den sosiale spilleren

Flertallet av spillere deler opplevelsen med venner og familie. Om ikke hele tiden så bruker vi mer og mer tid sammen med andre når vi spiller. Kommunikasjon som chat og in-game samtaler gjør seg stadig mer gjeldende enten det er snakk om sjakk, poker eller war-games. Sosiale nettverk har dessuten hjulpet opp og frem en hel rekke nye spill de siste årene. Konkurranser mellom familie, venner og bekjente er blitt hverdagskost til stor glede for mange.

 

Aktive spillere spiller gjerne en full arbeidsuke i tillegg til studier eller jobb, noe som må kunne sies å være styrkende for sosiale forhold selv om man sitter i hvert sitt hus, eller i hver sin verdensdel.

 

Dagens spill øker livskvaliteten, optimismen og kunnskapen for de som sammen bruker noen timer i uka i en litt annen virkelighet. Det spørs om det var dette Steve Russel så for seg når han programmerte  på begynnelsen av 60-tallet.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *