10 tips som gjør deg bedre til online poker

Er du helt ny nettpoker-spiller eller har du spilt lenge? Uansett så skader det aldri å få gode råd og et par spesifikke tips til hvordan du blir et ess til å spille poker på nettet.

Bli en bedre pokerspiller… online

 

Del med en venn

For noen kan det være en vanskelig overgang å gå fra vanlig poker til online poker. Det er andre forhold som spiller inn, andre ting du skal fokusere på, pluss at du skal være oppmerksom på at forholdet ditt til de nye (usynlige) motspillerne dine er helt annerledes.

Ta det helt med ro. Jeg hjelper deg med å få orden på grunnkunnskapen!

 

 

 

1: Start med små innsatser

Selv om du kanskje er vandt til å spille poker, er det en utrolig god idé å legge ut med små innsatser i starten. Det vil gjøre at du bliver mindre stresset når du taper, så du kan konsentrere deg bedre om å komme inn i noen gode rutiner.

 

2: Bli kjent med spillet online

Der er mange ting du skal lære når du går fra irl pokerspiller til online spiller. Vær ekstra oppmerksom på den såkalte ’timebank’. Det betyr at du skal handle innenfor en viss tid.

En annen stor forskjell er at du i online poker vil skulle se og forholde deg til mange flere hender per time enn ellers. Det kjappe tempoet og den begrensede betenkningstiden kan være vanskelig å håndtere i starten, men du venner deg til det.

 

3: Start med å spille på kun ét bord

Jeg vet hvordan du har det… det kan være fristende å kaste seg over mange spill på en gang – som jo er en av fordelene med onlinespill. Men jeg anbefaler allikevel at du kommer rolig igang – med kun ét bord. Det kalles også ’single table’.

Når du begynner å føle deg sikker og har overblikk over hele spillet kan du sakte men sikkert gi deg i kast med flere bord.

 

 

4: Spill i ro og mak

Noe av det viktigste for pokerspillere er dyp fokus. Konsentrasjon.

Er du en av dem som kan bli rastløs mens du venter på at noe skal spille deres tur? Begynner du i stedet å surfe rundt på nettet eller gjøre noe annet for å få ventetiden til å gå? La være med det. Det kan medføre at du mister følingen med bordet du sitter ved og at du kanskje ikke får gjort et klokt trekk når det blir din tur igjen.

En god pokerspiller blir kun god – eller bedre – ved å fokusere på det spillet han skal erobre. Forsøk derfor å finne et sted hvor ingenting kan forstyrre deg, eller si fra til dem rundt deg at du setter deg for deg selv og ikke vil forstyrres.

 

5: Viktige tips og triks… og hardware

Denne her kjenner jeg også alt for godt… ikke ligg på sofaen med laptoppen på magen mens tven står på full lyd. Det er garanti for at du bliver distrahert.

Hvis du vil være en seriøs pokerspiller, og hvis du vil spille klokt så krever det et seriøst miljø. Finn et stille og rolig sted.

Planlegger du å spille veldig lenge eller i lengere perioder av gangen, så invester eventuelt i en ergonomisk korrekt stol eller en annen sitteplass som du har det behagelig i.

Du kan også sørge for at pcen din er så god som den kan bli. God oppløsning og riktig lysstyrke så du ikke anstrenger øynene unødvendig – og selvfølgelig en både lynrask og stabil forbindelse!

6: Velg et trygt miljø

Der finnes mange små og helt simple måter som du kan gjøre spillmiljøet ditt mer sprudlende med. Du kan gjøre det så hyggelig eller rolig som mulig for å bevare fokuset ditt. Sørg for å ha kald (eller varm – avhengig av hva du foretrekker) drikke innen rekkevidde, kanskje også noen sunne godbiter. En god spilleliste som passer til humøret ditt og spillestilen din.

Sitt et sted hvor du har det bra og hvor du er rolig. Ta av deg arbeidsklærne og skift til noe mykere og mer behagelig. Mange små ting kan gjøre en stor forskjell.

 

 

7: Bruk huskelister

Kanskje synes du selv at du husker motstanderne dine temmelig godt. Kanskje gjør du det… men hvis du spiller forskjellige steder og møter på mange forskjellige motspillere på kort tid, kan de små detaljene godt bli blandet sammen.

Jeg anbefaler derfor at du skriver huskelister. Kanskje ikke over absolutt alle du spiller imot, men over dem du har møtt et par ganger. Sjangsen for å treffe på dem igjen er nokså stor.

Et nyttig hjelpemiddel kan være å ta korte notater om motstanderne dine. Når du møter dem igjen, kan du ta en rask kikk på notatene dine og på den måten huske flere detaljer om hvordan akkurat denne motstanderen spiller. Snart du vil ha avkodet hans tells og hans spillestil.

 

8: Bruk gratis software

Noen er imot at du bruker software til å forbedre pokerspillet ditt. Men så lenge softwaret er lovlig og alle spillere har samme muligheter til å ha adgang til det, så er det absolutt ikke noen grunn til ikke å bruke det. Hvorfor skulle man ikke det?

Hvorfor ikke ta imot hjelp fra noe som kan gjøre deg til en bedre pokerspiller? Noen av de beste software er faktisk helt gratis.

Prøv for eksempel PokerStove og Universal Replayer.

 

 

 

9: Ta gode valg

Don’t panic. Selv den aller beste pokerspiller taper av og til. Tro derfor ikke at du kan vinne hver eneste gang – eller at motspillerne dine alltid vinner!

Det eneste du skal gå etter, er å spille ditt aller beste spill. Spill klokt og så godt du kan – kun på den måten vil du forbedre spillet ditt. La være med å få panikk når du taper.

Bevar fatningen. Jo mer du reflekterer over dine gode OG dine dårlige valg, jo nærmere kommer du målet… som er gode resultater!

 

Les også: Pokerspillere: Heldige eller dygtige?

 

10: Poker ER mattematikk!

Poker ER mattematikk. Poker krever at du tenker deg om (gjerne flere ganger) før du foretar ditt neste trekk.

Pokergevinsten avhenger av valgene dine. Hvilke starthender skal du gå med på, når skal du raise… Hvis du kjemper om potten og du har en bedre hånd enn motstanderne dine, så kommer du til å vinne flere ganger enn dem. Hvis du tenker deg om og tenker fremover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *